New York

New York

torsdag 27 oktober 2011

Ökenland/Prärie

Vi återupptog vår gamla Route 66, med korta stopp vid olika sevärdigheter av varierande kvalitet, landskapet i Arizona blir mer ökenlikt mot Carlifornien när vi skildes från familjen Joad  vid Coloradofloden, de reste mot Needels och tog den döende farmor med sig in i Californien, vi däremot valde en nordligare rutt mot Bullhead City och Nevada.


Var detta ett arbetsfordon för Wyatt Earp och hans bröder?
Ester Ulla-Karin Williams i Bullhead City


På andra sidan av Coloradofloden har Bullhead Citys grannstad Laughlin som ligger i Nevada påbörjat en utbyggnad till spelstad, skulle vara intressant att se om ett antal år. Vi letade efter en bro över floden , till sist fann vi den i mörkret.



Är det ett hopp för mänskligheten ? trots att USA förbrukar mest olja. per capita i världen, så känns det skönt med de solcellsparker(?) vi såg, även vindkraft. Många trafiksignaler och skyltar drevs av solceller, alla byggnader vid Grand Cayon påstods drivas av solceller.

Det som ser ut som en sjö är solceller.
Ökenväg av idag, Tom Joad körde på natten under andra förhållanden.

Mot Boulder City och Hooverdammen med den nya bron. För mej är det nästan konst att se betong som svävar skall inte tröttna andra med fakta utan låta bilderna tala för sig själva. Bara lite fakta dammen är  221 meter hög och byggdes i början av 30-talet. Bron blev klar 2010                                                                                                                                                                  





Fin Bild DAMM, BRO och HUSTRU

LAKE MEAD

JANNE





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar