New York

New York

onsdag 31 augusti 2011

Jag är en nörd!

Måste erkänna att jag fick ett återfall idag. Trots att jag är uppväxt med kvällstidningar blev jag arg (minns inte varför) av något för 627 dagar sedan och har därefter undvikit att köpa Expressen eller Aftonbladet. Att jag vet om 627 dagar beror på anteckningar  i almanackan ! Nördigt och skamset! Men återfallet idag beror på att Aftonbladet hade en resebilaga om USA. har skummat den och den handlar om  New York- New Orleans-Las Vegas-Grand Canyon-San Francisco som är aktuellt för vår del, är helt fixerad på resan. Enligt hörsägen från hustrun vill resebyrån ha kopior på passen och bilen är ännu inte beställd , vad kan man begära av en som jobbar 50%.
Janne

söndag 28 augusti 2011

Det är mycket nu...

Strävsamt att vara fotbollstokig pensionär. IFK -Djurgården i Torsdags 2-1. Fredag: Hagahöjden -Eneby (en halvlek) 1-2 Lördag: Assyriska -Torstorp 2-4 Söndag: TV-matcher Tottenham -Man C 1-5  Man U - Arsenal 8-2 !!!! Totalt 13-3 mellan Manchester-London. Snacka om fotbollstokig. Manchesterdebyt spelas när vi är i USA, får väl  leta upp en sportbar.
På väg till Södertälje i lördags stannade vi vid Stendörren och badade: Så har ser jag ut under vatten. Obs! inte under isen.
I fredags köpte jag filmen "Vredens Druvor" med Henry Fonda från 1940. Den fick 2 Oskars, tyvärr är inte fredagskväll min stund efter fotboll och en whiskey så jag somnade, jag kan ju se den i lugn och ro på dagtid när Ulla är på jobbet!
Suger på allt som jag hittar inför resan.Hustrun lovade fixa bilen under nästa vecka.

torsdag 25 augusti 2011

Las Vegas

Kolla länken HELIKOPTER , Hittade den igår , det vore skithäftigt. Hustrun skall åka och jobba Hi Hi Hi

onsdag 24 augusti 2011

Protokoll Planeringsmöte 1

Nej! Nej! Det skall inte bli något protokoll ...... bara ett tack för senast.
Åkte som vi sa via Stockholm men kartaffären på Kungsgatan fanns inte kvar så vi fick gå Vasagatan ner till den som ligger mitt emot centralen, hittade inget intressant att köpa som handlade om Road 66, får leta vidare på nätet eller bibba. (har ni tänk på att alla människor säger BIBLA på samma sätt som Kalle Anka får heta KALLI ANKA)
Åkte även till Auto Importen och kollade USA: bilar. Det får bli en Van eller vad det heter. Detta får Ulla fixa.
Janne

måndag 22 augusti 2011

Planering

Snart dags att åka till Oxsätra för planeringsmöte.
Skriver som en kråka, blev slarvfel i mitt förra inlägg familjens namn i  "Vredens Druvor" heter Joad inte Joar sen skrev jag Fal i stället för Flagstaff. Bilen ska vi inte tala om,  får bli en Ford för min del eller något jag kan stava till.
Borde be Emma om en kurs i bloggandet så jag kan klippa och klistra in info jag hittar på nätet.

lördag 20 augusti 2011

Bil

Har aldrig suttit i en Cadillack så det blir toppen!

Gråväderslördag.

Trist och ensamt just nu, övergiven av hustru som åkt till Göteborg. (en helt onödig stad som tror de är roliga fast de lider av stockholmskomplex). Läst lokaltidningarna om IFK:s 0-5 i Kalmar. Vad jag såg på TV och sett de senaste matcherna så behöver de en målvakt som törs gå ut till målområdslinjen  3 nickmål från 5 meter de 2 senaste matcherna. F.ö sågar de Astrit, men jag tycker han är den enda fotbollspelaren synd att han skall spela i ett så dåligt lag. Skit samma med IFK hoppas det går vägen för Torstorp mot Vändelsö idag. Hoppas Antes baklår håller när Johan kommer och tar med deras brorsöner. Får se om Lian och Joel ligga över för i så fall kanske det blir mackedonken på stan efter matchen.
Har fått ett infall att läsa om "Vredens druvor" minns inte att den var så "röd" eller det är kanske är jag som bleknat i färgen.... i alla fall så tänkte jag göra sällskap med familjen Joar från Oklahoma City till Falstaff där jag tror våra vägar kommer att skiljas. Just nu har kommit till Bethany och begravt farfar Joar. Tom och Al har bilbekymmer som de verkar kunna fixa, om vi får det så överlåter jag den delen till Bengt för jag hittar inte knappen till motorhuven.

       

måndag 15 augusti 2011

Vad orkar vi ?

Se detta bara som ett förslag :
New Orleans - Dallas-Oklahoma City-Amarillo - Albuquerque - Flagstaff - Grand Canyon -Las Vegas -Los Angeles - San Francisco.  Det är en sträcka på 425 mil och 62 timmar i bil.
Det var det som Ulla pratade med Christina om, kanske att vi skulle kunna flyga från Las Vegas till SF?
Vägen mellan Okh C och Fla anser jag vara helig då den ingår i routh 66. Har sett uppgifter att de fixat tilll den mellan vissa sträckor med gamla skyltar och bensinstationer, vet inte exakt men det går att kolla.
Janne

söndag 14 augusti 2011

Hotell i New Orleans

Resebyrån kollar men har själv surfat runt lite. Titta på detta.


Hotell 

Tycker det ser ut som ett typiskt New Orleans hus.


lördag 13 augusti 2011

Oro!

Strötittade på filmen The Straight Story på TV i går kväll, (gubben som åker gräsklippare till sin bror) och fick resfeber själv. Hörde att Sveriges ambassadör i USA tyckte att Montanas himmel och prärie var  det finaste i USA nu kommer vi ju inte dit, men kanske nästa resa? Vill så mycket därav min oro.
Kartreste och lekte med våra namn New Orleans, Lafayett, Oklahoma City, Amarillo och Las Vegas mm. Inte dåligt det heller. Anders har hjälp mig så jag skall köpa en kamera i NY. en Canon 600 D och vidvinkelobjektiv så jag kan ta med "hela" Grand Canyon  hem.
Borde gå att lägga in ett räkneverk så nedräkningen inför resan kan påbörjas
.Oro 2
Dagsresa till Aspudden för Torstorps match.

torsdag 11 augusti 2011

Äntligen

Nu är bokat och betalt!

Stockholm-New York med Continental direktflyg
2 oktober avresa 09.40 ankomst 11.55 (Newark)

New York-New Orleans
5 oktober avresa 12.05 ankomst 14.20

San Fransicsco-Stockholm
22 oktober avresa 07.10 ankomst New York 15.30 avresa New York 17.25 ankomst Stockholm 07:35 23 oktober

Hotell Edison bokat i New York, går att ändra om vi vill. Fanns bara grand lit är det ok? Finns tydligen bra
och billig transfer från flygplatsen till hotellet, kan vara värt att kolla. Resebyrån kollar lite hotell i New Orleans.



måndag 8 augusti 2011

Dags att boka?

Har varit in till en resebyrå för att få deras förslag på resan, flyg till New York och hem från Los Angeles eller San Fransisco. Har fått förslag på hotell i New York från Cissi och Anders. Kan det funka med dusch och toa i korridoren? En på fyra rum, aldrig kö när de var där. Tvättställ på rummet.
Har kollat resor på nätet så att vi kan jämföra, lägger ut priser och tider när vi fått info från resebyrån. Ska även kolla med flygbolagen om av- och ombokningsmöjlighet. Snart lyfter vi!!